пʼятниця, 21 вересня 2012 р.

День партизанської слави

УРОК МУЖНОСТІ

ДО ДНЯ ПАРТИЗАНСЬКОЇ СЛАВИ


Напередодні святкування Дня партизанської слави в Україні, який щороку відзначається 22 вересня, у школах міста пройшов Єдиний урок, метою якого є розширити знання учнів про партизанський рух в Україні та в рідному місті, героїв партизанського руху; виховувати патріотичні почуття, гуманізм, любов до України, пошану до тих, хто боровся за Батьківщину в роки Великої Вітчизняної війни.
Учні 4-Б класу ЗОШ №11 провели свій Урок мужності біля меморіалу "Вічний вогонь". Серйозно та зосереджено слухали діти розповідь вчителя  про відважну  боротьбу патріотів рідного міста з німецькими окупантами, про героїчні   вчинки партизанів та підпільників Марганця. Цікавими та пізнавальними були повідомлення школярів про земляків-партизанів, іменами яких названо вулиці нашого міста - Клочка, Гількевича, Бережного, Жегета, Люльку. Палко та схвильовано читали учні поезії про роки війни, які відходять у вічність, але назавжди залишаються в народній  пам'яті.
Хвилиною мовчання вшанували діти пам'ять героїв партизанського руху та поклали букети  живих квітів на вдячність тим, хто ціною власного життя відстояв мир та спокій рідної Вітчизни.  

І живуть у пам'яті народу
Його вірні дочки та сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної Великої війни.

Їх життя, їх помисли високі,
Котрим не судилось розцвісти,
Закликають мир людський і спокій,
Як зіницю ока берегти!












Немає коментарів:

Дописати коментар