вівторок, 12 квітня 2016 р.

12 квітня - Всесвітній день авіації та космонавтики

З давніх-давен не раз замріяні очі  людини вдивлялись у зоряне небо. Хтось подумки мчав до космічних висот, хтось майстрував крила і злітав над землею, багато хто силою фантазії створював картини неосяжного космічного простору та далеких іншопланетних пейзажів. 
Та лише 55 років тому людству вдалося зробити найголовніший крок до здійснення мрії. 12 квітня 1961 року радянський космонавт Юрій Олексійович Гагарін на космічному кораблі "Восток" вперше у світі зробив орбітальний обліт Землі, який тривав 108 хвилин. Саме ця подія і стала приводом започаткування Всесвітнього дня авіації та космонавтики.
В Україні ця дата є ще й Днем працівників ракетно-космічної галузі.  Ми пишаємося тим, що саме під керівництвом нашого земляка-українця Сергія Павловича Корольова запущено перший штучний супутник Землі і здійснено перший  політ людини в космос та вихід людини у відкритий космічний простір. Сучасні українські конструктори, вчені та науковці зробили значний внесок в розвиток світової космічної науки, розвинули ідеї міжпланетних перельотів та розробляли теорію ракетної техніки. Українські підприємства займають лідируючі позиції в світовій космонавтиці. Провідну роль в цьому грає Південний машинобудівний завод та конструкторське бюро Південне в місті Дніпропетровську.
Учні 3-А класу ЗОШ №11 долучилися до святкування цього дня і підготували цікаві та пізнавальні повідомлення про перший космічний політ, про сучасні розробки вчених-конструкторів космічних апаратів, про першого космонавта незалежної України Леоніда Костянтиновича Каденюка. Діти виготовили об'ємні аплікації "Політ до зірок". Можливо, і для когось із них ця творча робота стане першим кроком до космічної мрії.





Немає коментарів:

Дописати коментар