середа, 20 квітня 2016 р.

Всеукраїнська науково-практична конференція

19 квітня 2016 року на базі міста Нікополя пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція «Варіативність організаційних форм компетентнісно-орієнтованого навчання у початковій школі», в якій взяли участь представники відділу початкової освіти Інституту педагогіки НАПН України, Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, освітяни Дніпропетровщини. 
На пленарному засіданні присутні слухали виступи провідних вітчизняних науковців у галузі початкової освіти, зокрема Віноградову О. М., старшого викладача кафедри дошкільної та початкової освіти ДОІППО, Цимбалару А. Д., завідувача відділу початкової освіти Інституту педагогіки НАПНУ, Савченко О. Я., головного наукового співробітника Інституту педагогіки НАПНУ, Листопад Н. П., наукового співробітника Інституту педагогіки НАПНУ та ін.
У роботі секційного засідання «Моделювання організаційних форм компетентісно орієнтованого навчання математики молодших школярів» взяли участь Волкова О. І., директор Марганецької ЗОШ І – ІІІ ст. з поглибленим вивченням математики у 8-11 класах, Шпак Л. М., заступник директора з навчально-виховної роботи, Розум С. А., вчитель-методист, керівник методичної комісії вчителів початкових класів школи, а також Гармаш Ж. В., вчитель-методист початкових класів, яка виступила перед колегами з презентацією власного досвіду на тему «Розвиток пізнавальної активності та самостійності молодших школярів на уроках математики під час вивчення геометричного матеріалу».
Тематика і аспекти обговорення проблеми в межах науково-практичної конференції дають можливість для теоретичних узагальнень і виокремлення методичних рекомендацій щодо упровадження в освітню практику компетентістно орієнтованих форм навчання, спрямованість діяльності початкової школи на формування предметних, між предметних, загально навчальних компетентностей, запровадження нових підходів до структури уроків, відбору найбільш ефективних інноваційних технологій та методів навчання в початковій школі.

З матеріалами виступу Гармаш Ж. В. можна ознайомитись ТУТ...




Немає коментарів:

Дописати коментар