понеділок, 4 квітня 2016 р.

1 квітня - Міжнародний день птахів

Для більшості з нас прихід весни - це розквіт природи, сяйво ласкавого сонечка і, звичайно ж, веселий щебіт птахів. Пташині пісні ніби гімн воскреслій природі, заклик до життя і радості! Тому не дивно, що саме навесні кожного року 1 квітня відзначають Міжнародний день птахів в рамках програми ЮНЕСКО "Людина і біосфера". Саме в цей день в 1906 році було підписано Міжнародну конвенцію з охорони птахів. 
На початку ХХ століття вчені забили на сполох, оскільки чисельність видів пернатих на планеті стала значно скорочуватись. На жаль, з того часу ситуація не покращилась і тому значна кількість видів птахів зникла, а майже 50% знаходяться під загрозою зникнення. Ця проблема є актуальною для усіх країн світу. Якщо сто років назад птахи потерпали від нещадного полювання на них, то зараз загрозу несе вплив людини на довкілля птахів: знищення та забруднення середовища їх природного гніздування, скорочення різних видів рослин та тварин, які є джерелом живлення для птахів. Тому запровадження Дня птахів має на меті привернути увагу людства до проблеми збереження пернатих на планеті.
Щоб повідомити малечі про такий важливий день, до учнів 3-А класу ЗОШ №11 завітали старшокласники. Вони розповіли дітям про значення птахів для природи, про види пернатих, занесених до Червоної книги України, про заповідники та заказники, створені в нашій державі задля збереження птахів. Третьокласники запам'ятали: природа - це великий злагоджений організм, у якому кожен живий вид виконує свою важливу роль. І якщо хоча б один орган дасть збій, увесь організм хворітиме, а згодом може й загинути. Хай живуть птахи на планеті і несуть нам радість!


Немає коментарів:

Дописати коментар